steklena vrata za tuš
- Proizvodnja

Moderen videz kopalnice s steklenimi vrati za tuš

Kakšna steklena vrata za tuš izbrati?

Steklena vrata tuš kabine dandanes predstavljajo širok izbor različnih dizajnov in dimenzij, ki predstavljajo osebni slog posameznika. Ljudje se v novo urejenih kopalnicah le še izjemoma odločajo za izbiro klasične kvadratne tuš kadi. Vse pogosteje se nameščajo prostorne pravokotne prhe, ki jih od ostalega prostora ločijo steklena vrata.

Odločitev, kakšna steklena vrata za tuš namestiti, je stvar estetike in funkcionalnosti. Odvisno od razpoložljivega prostora in stilskih želja lahko izberete steklena vrata za tuš z okvirjem ali brez njega. Način odpiranja izberete glede na to ali imate raje klasično odpiranje vrat ali drsna steklena vrata tuš , morda pa le fiksno stekleno pregrado.

Steklo za tuš kabine mora biti kaljeno:

steklena vrata tuš

Izbirate lahko tudi vrsto stekla, ki ga boste uporabili. Nekateri se odločijo za čisto, bistro steklo, drugi imajo zaradi zasebnosti raje neprozorno ali matirano steklo. Modern videz steklenih vrat za tuš kabino boste dosegli tudi s steklenimi vložki ali stenskimi oblogami iz barvanega stekla.

Steklena vrata za tuš kabino po meri zaradi varnosti zahteva posebno termično obdelavo, ki mu zagotavlja dodatno trdnost. Najpogosteje se uporablja kaljeno steklo, debeline 8 do 10 milimetrov. Steklo vam v steklarstvu Omanovič lahko premažejo tudi s premazom za lažje odtekanje vodnih kapljic Brite Guard. S tem se vam bo na steklu nabiralo bistveno manj vodnih kapljic in hkrati vodnega kamna, kar omogoča lažje čiščenje in bolj eleganten videz. Cena takšnih steklenih vrat je sicer visoka, je pa dolgoročno gledano najboljša izbira.

Steklena vrata za tuš kabino po meri:

Če si želite unikatna tuš vrata, so morda tuš vrata iz stekla po meri odlična izbira za vas. V prvi vrsti jih lahko prilagodite prostoru, ki ni povsem standardnih dimenzij. V steklarstvu Omanovič vam steklena vrata za tuš izdelajo po meri. Po naročilu vam iz 8-10 mm debelega kaljenega stekla izdelajo pregradno steno z enokrilnimi ali dvokrilnimi steklenimi vrati za tuš. V programu pa ponujajo tudi tuš kabine z drsnim sistemom. Izbirate lahko med različnimi stekli, za popestritev pa omogočajo tudi graviranje različnih vzorcev. V svoji ponudbi uporabljajo le okvirje kvalitetnih priznanih proizvajalcev, kot so GEZE, DORMA IN METALGLAS.

Trend zadnjega časa so tudi t.i. »walk-in« tuš kabine, ki jih prav tako izdelajo v steklarstvu Omanovič. To pomeni, da sama prha nima steklenih vrat, pač pa le stekleno pregradno steno. Slednjo se vgradi direktno v keramične ploščice. »Walk-in« tuš kabine nudijo moderen in transparenten videz kopalnice, hkrati pa ustvarjajo bolj odprt prostor.

Prednosti steklenih vrat za tuš:

Tako kot pri klasičnih steklenih vratih, je tudi pri steklenih vratih za tuš povpraševanje vedno večje. Zakaj? Razlogov je več – so modernega dizajna, prostor na videz povečajo, za piko na i pa so zelo enostavna za vzdrževanje. Steklo namreč vodo, ki med prhanjem šprica na vse strani, zadrži, posledično pa kopalnica ostane popolnoma suha.

 

Prednost takšnih vrat je tudi v tem, da jih lahko premažemo s premazom za lažje odtekanje vodnih kapljic. Vodni kamen se tako na površini ne bo nabiral in z vzdrževanjem ne bomo imeli nobenega dela. Zaradi učinkovitega premaza bodo kapljice odtekle same od sebe.

Še posebej primerna pa so steklena vrata za tuš pri tistih z manjšo kopalnico, saj bodo steklena vrata za tuš prostor na videz povečala in zagotovila visoko stopnjo svetlosti in varnosti.

Slabosti steklenih vrat za tuš:

Če steklena vrata za tuš dobro vzdržujemo, slabosti sploh ne bomo opazili. Edina slaba plat steklenih vrat je namreč dejstvo, da se hitro umažejo, a lahko to s premazom za lažje odtekanje vodnih kapljic enostavno preprečimo.

Da bodo steklena vrata za tuš vedno izgledala kot nova, vam sicer priporočamo, da jih po tuširanju obrišete in osušite. Tako boste odstranili še tistih nekaj kapljic, ki se kljub premazu zadržijo na njihovi površini. Steklena vrata za tuš se bodo s takšno uporabo vedno svetila, njihova življenjska doba pa bo zares dolga.

Če je vaša tuš kabina zelo ozka, vam sicer svetujemo, da po celotni dolžini vgradite aluminijast profil, ki bo preprečil morebitno iztekanje vode. Tako vam po tuširanju ne bo potrebno brisati tal ob sami tuš kabini.

steklena vrata cena

Cena steklenih vrat za tuš:

Če je vaša obstoječa tuš kabina čista in ne potrebuje dodatnih popravil ali sprememb, bo namestitev steklenih vrat preprosta. Če pogledamo povprečne cene steklenih vrat za tuš kabine, ki so na voljo, skupni stroški profesionalne namestitve steklenih vrat za tuš, običajno znašajo od 250 do 700 evrov. V kolikor so potrebne dodatne prilagoditve in posegi, lahko to znaša še dodatnih 100 do 300 evrov. Če imate majhno kopalnico ali nenavadno postavitev tuš kabine, bodo morda stroški namestitve še nekoliko višji. To še posebej velja za steklene stene in vrata, ki segajo od tal do stropa ali posebej oblikovane stene in vrata pri kadeh. Cena steklenih vrat za tuš se še dodatno poviša pri vratih, narejenih po meri in tudi pri posebnih dodatnih željah stranke.