Inox pomivalno korito
- Proizvodnja

Globoka pomivalna korita – vrhunska granitna in inox korita

Globoka pomivalna korita vam olajšajo pomivanje posode in tudi peko

Globoka pomivalna korita so odlična izbira, saj naredijo kuhinjo bolj vsestransko in jo obenem stilsko dopolnijo. Če imate družino ali pogoste obiske, vam bo tako korito zelo koristilo in olajšalo delo, saj v njem stoji veliko posode. Tako bo vaša kuhinja videti bolj čista in urejena. Plitvo korito, do zadnjega kotička napolnjeno z umazano posodo, je namreč precej neprivlačno. V globokem koritu pa se vsa posoda diskretno skrije. Tudi če dobite nenapovedan obisk, bo kuhinja še vedno izgledala urejeno.

V pomivalnem koritu, ki je globlje od običajnega, brez težav stojita ponev ali velika posoda za kuhanje enolončnic. Pomivanje posode večjih dimenzij je lahko precej oteženo in nepraktično, če imate pomivalno korito, ki ni dovolj globoko. Če ste med tistimi, ki radi pečejo, je to še en razlog, zakaj se odločiti za takšno korito. Če je dovolj globoko, boste v njem lahko enostavno očistili tudi velike pekače za piškote. Korito vam lahko služi tudi pri pripravi mase za peko, saj moka, pecilni prašek in jajčni beljaki tako ne bodo leteli na vse strani in umazali cele kuhinje.

globoka pomivalna korita

Globoka pomivalna korita – izberite pravo velikost korita za svoje potrebe

Globoka pomivalna korita so velikokrat optimalna izbira za kuhinjo. Tako kot štedilnik, je tudi pomivalno korito osrednji del vsake kuhinje, brez katerega si ne predstavljamo tega prostora. Z globokim koritom dobite večji nadzor nad prostorom. V primeru, da je vaše korito premajhno, to hitro občutite v obliki številnih nevšečnosti. Med opozorilnimi znaki, da imate napačno velikost pomivalnega korita, so: med pomivanjem posode se preveč sklanjate, umivalnik zavzame preveč prostora in korito se napolni že po nekaj kosih umazane posode.

Neustrezna velikost kuhinjskega korita je nadloga, ki povečuje tveganje za kronične bolečine v hrbtu. Že z nekaj ​​dodatnimi centimetri prostora v globokem pomivalnem koritu bo vaše delo močno olajšano. Premajhno korito ima še druge minuse: pult hitro deluje neurejeno, voda škropi na vse strani, zaradi premalo prostora pa lahko posoda pade ven in se razbije.

Idealna velikost pomivalnega korita je odvisna od različnih dejavnikov – to so: vaša višina in fizične potrebe, velikost kuhinje, pulta, omar ter osebne preference glede dizajna. Pomisliti morate tudi na nadgradnjo pomivalnega korita, kot so pipe, vodni filtri, cedila, nove vodovodne napeljave in razni dodatki za organizacijo pomivalnega korita.

Pri izbiri velikosti korita smo, kot že omenjeno, omejeni tudi z njegovim dizajnom. Vsakega pomivalnega korita namreč ni tako enostavno zamenjati. Če imate na primer integrirano korito, ki je neustrezne velikosti, bi morali za njegovo menjavo predelati celoten kuhinjski pult. To je eden od razlogov, zakaj je pomembno, da določite pravo velikost korita še pred opremljanjem kuhinje. Če napačno določite velikost, vas to lahko na koncu drago stane.

Granitna pomivalna korita – lepota in trajnost

granitna pomivalna koritaGranitna pomivalna korita kuhinji dodajo lepoto in slog, obenem pa so tudi zelo vzdržljiva in močna. Izdelana so iz kremenčevega peska in kompozitne smole. »Granitna« se imenujejo zato, ker je kremenčev pesek poglavitna sestavina granita. Kompozitni materiali zagotavljajo večjo trpežnost in robustnost ter bolj eleganten izgled. So definitivno boljše kvalitete in tudi izgleda v primerjavi z jeklenimi, keramičnimi in litoželeznimi koriti.

Med prednostni granitnih pomivalnih korit je njihova dolga življenjska doba in odpornost na fizično obrabo. Zaradi neporozne površine je čiščenje enostavno. Tudi sicer je njihovo vzdrževanje nezahtevno. Ker ne vpijajo tekočine, niso impregnirana (kot na primer kamnita). So lahko v različnih barvnih odtenkih in oblikah, saj granit omogoča številne možnosti izvedbe. Na trgu najdete enojna, dvojna, kotna, okrogla, kvadratna, pravokotna granitna korita. Na voljo so tudi korita nepravilnih oblik, ki so funkcionalna in sodobnega videza. Cenovno gledano so dražja od tistih iz nerjavečega jekla, vendar cenejša od kamnitih. Pazljivi pa moramo biti pri tem, da se v teh koritih hitreje zlomijo npr. kozarci, če nam padejo iz rok.

Inox pomivalno korito – iz nerjavečega jekla

Inox pomivalno korito iz nerjavnega jekla je lažje vzdrževati in je tudi cenejše od granita, vendar ponuja manj barvnih možnosti. Pomivalna korita iz nerjavečega jekla so v kuhinjah prisotna že desetletja – in to z dobrim razlogom. So namreč vzdržljiva, cenovno dostopna in enostavna za čiščenje. Prestala so preizkus časa in zdi se, da nikoli ne bodo šla iz mode.

Inox pomivalna korita še dolga leta obdržijo svoj sijaj. Če za korito odštejete nekaj več denarja, bo tudi kvaliteta boljša, kar pomeni, da se na njem ne bodo zlahka pojavile udrtine. Jeklena površina prenese tudi najmočnejše drgnjenje in najtežjo posodo. Nikoli ne potemni oziroma porjavi. Ta površina je higienska in čista, saj preprečuje kopičenje škodljivih bakterij. Ker je neporozna, jo je enostavno čistiti in vzdrževati. Ta pomivalna korita so nevtralnega videza, zato se ujemajo z vsako barvo ali stilom kuhinje, od moderne do sodobne. So najbolj vsestranska od vseh pomivalnih korit in se zlahka ujemajo tudi z večino kuhinjskih aparatov iz nerjavečega jekla, kar ustvarja enoten videz.