mdoerne-predsobe
- Pohištvo

Predsobe ustvarijo prvi vtis ob vstopu v domovanje

Predsobe so prvi stik z notranjostjo doma. Naj bo to obiskovalec, dostavljalec hrane ali stalni prebivalec, ta prostor je vedno najbolj izpostavljeni del domovanja. Ravno zato je pomembno, da se ob vstopu v dom vsi počutijo prijetno, in da je tako za prebivalce kot za obiskovalce ta privlačen. Ta prostor mora biti tako hkrati funkcionalen ob odhodu, hkrati pa vabljiv ob prihodu.

Obstaja nekaj elementov pohištva, ki so brez dvoma obvezni pri opremljanju predsobe, na voljo pa so v nešteto različnih oblikah, barvah in slogih. O njih se je zelo koristno pozanimati pred nakupom in se na podlagi zbranih informacij odločiti, kateri so za stanovanje najbolj ustrezni.

moderne-predsobe

 

Pohištvo za predsobo: kaj je potrebno najprej vedeti?

Moderne predsobe Magnet sestavlja nekaj esencialnih kosov pohištva, ki nosijo tako funkcionalno kot estetsko vrednost. Elementi v modernem in preprostem slogu, ki krasijo vhod, služijo obešanju oblačil, shranjevanju čevljev, copatov in ostalih predmetov, ki nikakor ne smejo ostati pozabljeni ob odhodu iz doma. Pohištvo za predsobo se lahko kupuje posamezno, lahko pa se kupi v kompletu, pri čemer ima oboje svoje prednosti in lastnosti.

Ob posameznem dokupovanju elementov je na voljo večja svoboda estetskega izražanja, hkrati pa je za to potrebne več predhodne koordinacije, prav tako pa je običajno tudi cena višja. Pri nakupu kompleta je pohištvo za predsobo med seboj skladno in se dopolnjuje, je tudi stroškovno ugodneje, a pri tem načinu opreme stanovanja je izvzeto več osebne svobode pri oblikovanju.

pohistvo-za-predsobo

 

Iz česa je sestavljeno pohištvo za predsobo

Pred nakupom pohištva se je potrebno pozanimati, za katere elemente pravzaprav gre. Kot zgoraj našteto, je za pravo udobje in funkcionalnost nujnih nekaj posameznih kosov pohištva, pri čemer vsak izmed njih služi svojemu specifičnemu namenu. Vredno se zdi našteti nekaj izmed teh elementov, ki bodo vhodnemu prostoru v stanovanje zares izboljšali uporabo.

Vgradne omare za predsobo – nekaj pomembnih informacij

Vgradne omare za predsobo so eden izmed takšnih kosov pohištva, ki je definitivno nepogrešljiv za vhod v stanovanje. Takšen sistem z drsnimi vrati zelo učinkovito izkoristi prostor, hkrati pa je uporaben tudi za shranjevanje mnogih drugih predmetov. Vgradne omare za predsobo po meri so še posebej zaželjene, saj zaradi svoje prilagojenosti dimenzijam še bolj učinkovito izrabijo prostor. Pri tem so v veliko pomoč strokovnjaki, ki sami opravijo meritve dimenzij prostora, v katerih se bo omara nahajala, in tako po najboljših močeh ter z večletnimi izkušnjami izrišejo, izdelajo in v prostor postavijo element.

Obešalne stene in omare za plašče

Obešalne stene in omare za plašče so verjetno prva stvar, po kateri bodo posegli gosti, kadar bodo prestopili prag doma. Obešanju plašča sledi občutek razbremenjenosti, lahkotnosti, s tem dejanjem pa gost zares sprejme odločitev, da bo nekaj časa preživel znotraj stanovanja. Poznanih je mnogo različic takšnih omar, med seboj pa se razlikujejo po različnih lastnostih, med katerimi so dimenzije, sistem odpiranja in zapiranja, vgrajena tehnologija, barva in material. Pri izbiri obešalnikov in omar je potrebno paziti, da je oblikovalski slog samega elementa estetsko ustrezen ostalim kosom pohištva v prostoru.

Omarice za čevlje in copate

Omarice za čevlje in copate so kos pohištva, ki poskrbi za urejenost ter čistost prostora ob vhodu. Z uporabo tega elementa se bomo izognili umazaniji na tleh, hkrati pa poskrbimo za večjo varnost, saj se težje spotaknemo ob nepospravljene čevlje, ki ležijo na tleh. Kadar čevlji razmetani ležijo po tleh predsobe, ti dajejo občutek manjšega prostora, kadar pa jih pospravimo v za to posebej namenjene omarice, bo prostor v trenutku deloval večji.

Prostor za sedenje

Prostor za sedenje ob preobuvanju je priročen še posebej za zimske mesece, kadar obuvanje in sezuvanje visokih škornjev predstavljata zelo mučno opravilo. Temu prostoru pa bodo zelo hvaležni tudi starejši in tisti z gibalnimi ovirami. Nepogrešljivo je tudi ogledalo, v katerega se lahko pred odhodom temeljito pogledamo in se prepričamo, da smo oblečeni tako, da se v svoji koži kar najboljše počutimo.

pohistvo-za-predsobo

 

Elementi v predsobi so dolgoročna investicija v prijeten dom

Elementi v predsobi so ena izmed tistih investicij, ki se pozna na kvaliteti življenja in domačem ambientu še več desetletij. Kadar so kosi kvalitetni, jih lahko uporablja tudi več družinskih generacij. Seveda je zato pred nakupom kakršnega koli pohištva potrebno temeljito razmisliti o več aspektih notranjega oblikovanja. Vprašati se je treba, kako čim bolj optimalno opremiti prostor v tej sobi, kako jo primerno organizirati, kako se bo novo pohištvo ujemalo z osvetlitvijo v tem prostoru, kakšne barvne sheme so zanj primerne, kako združiti funkcionalnost in estetiko v enem in najbolj važno, kako ustvariti dobrodošel ter prijeten prvi vtis v predsobi.

Na srečo so tudi na voljo specializirani mojstri, ki lahko sami opravijo meritve dimenzij sobe, svetujejo in opravijo montažo pohištva, da bo to postavljeno profesionalno in varno. Z vam prijetno opremljenim vhodnim prostorom v domovanje boste takoj občutili tisti topli občutek domačnosti, ki v trenutku oblije vsakega, kadar vstopi skozi vrata svojega doma!