stara lesena vrata
- Proizvodnja

Moderna lesena vrata so kompaktna, robustna in rustikalna

Moderna lesena vrata imajo edinstvene lastnosti starih lesenih vrat

Moderna lesena vrata hitro zamenjujejo druge materiale ter si utirajo pot nazaj v naš vsakdan. Razlog za to je rustikalni slog notranjega oblikovanja. Rustikalen. Beseda, ki jo vse pogosteje zasledimo v časopisih, knjigah in na spletu. Toda kaj pravzaprav pomeni? Kaj je tisto, kar definira rustikalno? Rustikalnost poudarja trajnost ter povezanost z naravo in njenimi dobrinami. Takšen slog je organski, postaran, poln nepravilnosti in edinstvenih detajlov.

Nezahteven, tradicionalen in pomirjajoč slog pa ima eno prednost – kakovosten material. Les. Masivni les se v gradbeništvu uporablja že stoletja. Kot živ material ima edinstvene lastnosti, ki vplivajo na zrna in barvo. V zadnjih nekaj letih se vse bolj zavedamo, kako pomemben je naš odnos do okolja, zato vse več posegamo po naravnih materialih. Stara lesena vrata so okolju in zdravju prijazna, saj v bivalne prostore ne spuščajo toksinov ali drugih škodljivih snovi.

moderna lesena vrata

Les, kot ognjevaren material, nudi odlično toplotno in zvočno izolacijo. Kakovostna lesena notranja vrata poleg vrhunskih materialov odlikujejo še številne poglavitne lastnosti. Mednje sodijo uravnavanje bivanjske klime in energetska učinkovitost, zadrževanje hrupa, vonjav ter nudenje velike mere zasebnosti. Rustikalna lesena vrata se ponašajo z naravnimi, pomirjajočimi, sproščujočimi in nevtralnimi barvnimi odtenki, kot so bež, bela, siva in rjava.

Pri tem je treba upoštevati še teksturno raznolikost, ročno izdelane kose ter edinstven značaj, ki ga premorejo le stara lesena vrata.

Moderna lesena vrata – Preprostost, stabilnost in vzdržljivost

Lesena notranja vrata Rustika podjetja Lestur d.o.o. ustrezajo vsem slogom notranjega oblikovanja. Navdih zanje je bil rustikalni slog, elementi, čigar so vedno svojevrstni in nekoliko robustni. Lesena moderna vrata omogočajo optimalno prilagodljivost, saj se popolnoma prilegajo prostoru, stavbnemu pohištvu ter željam naročnika. Ustrezna izbira barve ali drevesne vrste poskrbi za preprostost s pridihom narave.

Tradicionalna, malce groba in postarana zasnova je rezultat napredne tehnologije, želje po inovativnosti, znanja, tradicije ter nenehnega iskanja novih rešitev. Sestavo vratnega krila odlikujejo masivni robovi, ki vratom nudijo dodatno stabilnost. Jedro je zasnovano iz iverokala, materiala znanega po ognjevarnosti ter izjemni izolaciji. Zgornji sloj pa je obložen z različnimi materiali, ki se razlikujejo glede na potrebe in želje kupca.

lesena notranja vrata

Najpogosteje so to HDF ter vezana ali iverna plošča. Rustikalen videz se nato pridobi s pomočjo zunanje obdelave, za katero poskrbi furnir v izbrani drevesni vrsti (horizontalno, vertikalno), intarzijski videz, laminat in površine, pleskane po RAL lestvici. Lesena moderna vrata naročnikov ne omejujejo na rustikalen slog. Odlično se podajo k čistim linijam sodobnega, minimalističnega dizajna, saj ustvarijo lahkoten, odprt in dih jemajoč prostor.