potopna črpalka za deževnico
- Proizvodnja

Potopna vodna črpalka za zalivanje vrta v sušnih dneh

Vodna črpalka: idealen pripomoček, s katerim lahko varčujemo in varujemo okolje

Vodna črpalka vam lahko pomaga, da boste privarčevali in delovali okolju bolj prijazno. Z njeno pomočjo lahko namreč uporabljate deževnico ali vodo, ki jo boste pridobili kako drugače na naraven način, za sanitarno vodo, različne gospodinjske aparate, pralni stroj in še in še. S potopno vodno črpalko pa lahko poskrbite tudi za lep in svež vrt.

Potopna vodna črpalka in njene lastnosti

vodna črpalka

Potopna vodna črpalka je vodna črpalka s katero lahko črpamo vse vrste vode. Deluje tako, da je potopljena v vodo, le-to pa nato črpa iz gladine in s pomočjo cevi poskrbi, da se ta steče na drugo lokacijo.

Običajno je narejena iz trdoživih materialov, kot sta nerjaveče jeklo in plastika. Tovrstni materiali so namreč odporni na udarce in druge nevšečnosti, njihova življenjska doba pa je zelo dolga.

Vodne črpalke iz nerjavečega jekla imajo daljšo življenjsko dobo in so bolj vzdržljive. Njihova slabost pa je, da so težke in dražje od plastičnih. Plastične vodne črpalke so – na drugi strani – manj trdožive, a še vedno kakovostne. Lažje so in cenejše.

Potopna voda črpalka je lahko primerna bodisi za črpanje čiste vode bodisi za črpanje umazane vode, poznamo pa tudi takšne, ki so primerne za vodnjake in rezervoarje. Poleg tega jih ločimo tudi glede na način črpanja.

  • Tlačne potopne vodne črpalke zmorejo vodo tako črpati kot jo pod tlakom pošiljati na drugo lokacijo. Torej v točno določen rezervoar, bazen ali kam drugam.
  • Centrifugalne vodne črpalke lahko uporabljamo za črpanje vode skozi vse leto.
  • Vibracijske vodne črpalke pa se uporabljajo sezonsko, kot na primer za zalivanje vrta.

Za kaj vse lahko uporabljamo potopno vodno črpalko?

Vodne črpalke so izredno priročne. To velja tudi za potopne vodne črpalke. Potopna vodna črpalka vam bo tako prišla zelo prav, ko boste želeli:

  • črpati vodo iz ribnika,
  • napolniti ali sprazniti domači bazen,
  • črpati podtalnico,
  • očistiti in sprazniti greznico,
  • očistiti in sprazniti vodnjak,
  • izčrpati vodo iz poplavljenih območij in
  • poskrbeti za svoj vrt.

Potopna črpalka za deževnico: idealen način za zalivanje vrta

potopna vodna črpalka

Še posebej poleti vode pogosto primanjkuje. Če ne prej, je vsem to postalo jasno to poletje, ko je zaradi hude suše prihajalo do hudega pomanjkanja vode. Posledično so bile nekatere aktivnosti, kot na primer zalivanje vrta s pitno vodo, prepovedane.

Če boste želeli, da bo vaš vrt tudi ob takšnih razmerah lep in svež, si lahko pomagate s potopno črpalko za deževnico. Ta je izredno priročna, saj vam dovoljuje, da z njeno pomočjo brez težav izčrpate vodo iz zbiralnika za deževnico in z njo zalijete vrt. Tako bo tudi v sušnih poletjih vaš vrt lahko živ.