ekokamin na bioetanol
- Proizvodnja

Eko kamin je varčen in ekološki plamen pri vas doma

Eko kamin je čudovit in varčen način ogrevanja

Eko kamin je kamin, ki gori s pravim plamenom, v njem pa izgoreva gorivo bioetanol. To je torej klasični kamin z modernim in ekološkim pridihom. Seveda ima odprti plamen svoje prednosti in omejitve. Eko kamin je vir toplote in hkrati čudovitega plamena, ki prasketa v dnevni sobi ali kuhinji.

Pazljivi moramo biti, da se ogenj ne razširi, a v nasprotju s klasičnimi kamini je kamin na bioetanol veliko bolj varen. Iskre se ne žirijo, ni nobenega grebenja z grebljico in širjenja ogorkov. Vse deluje umirjeno in varčno.

Če imate radi tradicionalne kamine, vam bo kamin na etanol zagotovil pravi ambient plamena, po katerem hrepenite, brez dima, saj ali vonja, povezanega z gorenjem lesa. Ti kamini so tudi čistejši in veliko preprostejši za uporabo; samo napolnite gorilnik s tekočim gorivom in ga prižgete.

eko kamini cena

Ekokamin na bioetanol je primeren za vsa stanovanja

Ekokamin na bioetanol lahko namestimo tudi tam , kjer klasičnega kamina ne moremo. Vendar je, tudi  ko gre za namestitev kamina na etanol, pametno razmisliti o najvarnejšem mestu. Ne pozabite, da je idealno mesto tam, kjer ga je otrokom težko doseči, ali mesto, ki ne dopušča neposrednega stika s plamenom. Če morate namestiti ali zgraditi kamin na krajih, kjer je veliko prehajanja, kot je hodnik, izberite višjo višino.

Priporočljivo je, da namestite zaščitno pregrado, kot je stekleni pokrov ali preprosto dodate polico pod kamin, da zagotovite ves čas varno razdaljo, zlasti do otrok in hišnih ljubljenčkov. Tovrstni kamini pa so v nasprotju s klasičnimi primerni za vsa stanovanja, saj ne potrebujejo dodatne ventilacije, dimnika ali prezračevanja.

Naj strnemo nekaj prednosti:

  • Ker ne potrebujejo zračnika, tovrstnih kaminov ni treba namestiti v strukturo vašega doma.
  • So prenosni, zato jih lahko postavite kamor koli v vašem domu.
  • Nimate veliko prostora? Stenski ali namizni kamin na etanol vam ne bo požrl dragocenih kvadratnih metrov talne površine.

 

Eko kamini po ceni, ki vas osupne

Eko kamini po ceni, ki bi bila sprejemljiva za širšo javnost, so dostopni pri podjetju Euris. Njihova spletna stran Ekokamini.eu je najboljša predstavitev njihove ponudbe. Na voljo imajo široko paleto modelov eko kaminov, ki so primerno za različne sloge stanovanj in hiš. Najdete lahko vgradne ali samostoječe, talne, stenske in kotne kamine.

Pri njih so na voljo tudi mini različice, pa tudi modeli, primerni za vrt. Tako bodo resnično lahko zadovoljili vse okuse in ponudili možnost tudi za tiste z bolj plitkimi žepi. V ponudbi imajo tudi druge izdelke, ki jih lahko naročite po spletu. Njihovi prostori se nahajajo v Levcu.

Ekokamin Dunaj je moderen in minimalističen

eko kamin

Ekokamin Dunaj je le eden izmed modelov v ponudbi Eurokamini.eu. Njegova prednost je, da fre za samostoječi kamin, ki ne potrebuje dodatnih opor ali okvirjev. Namestite ga na steno in nad omet. Je čudovit minimalističen kamin, narejen iz barvanega jekla. Širok je 36 cm, visok pa meter in 14 cm.

Plamen gori z odtenki od vijolične do oranžne ter pričara romantiko in umirjenost v vaš dom. Glavna prednost vseh kaminov na etanol je, da so enostavni za čiščenje in vzdrževanje. To je zato, ker ne oddajajo plinov, saj med gorenjem ne producirajo pepela. Z drugimi besedami, po gorenju ne ostanejo nikakršni ostanki. Poslovite se od sekanja drv ali pometanja pepela, brisanja saj ali razpihovanja žerjavice.

Le kdo še ima čas pripravljati ogenj ob zgodnjih jutri ali ga pospravljati ob poznih večerih. Pri modernih kaminih na etanol gre vse s klikom na gumb in stekleničko bio goriva.

Če smo vas prepričali, da je ta čudovita metoda ogrevanja in plamen iz bioetanola pravšnji za vas, si poglejte spletno ponudbo Eurokamini.eu. Tam najdete tudi informacije o gorivu za to vrsto kaminov, bioetanolu, ki ga prav tako nudijo pod lastno znamko. Stopite korak naprej do svojega eko ognja.