notranja vrata s steklom
- Proizvodnja

Notranja lesena vrata, vključno z drsnimi vrati s steklom

Notranja lesena vrata s steklom: klasična ali drsna notranja vrata

Notranja lesena vrata so lahko klasična, rustikalna ali moderna. Pri izdelavi je mogoče uporabiti različne vrste lesa (oreh, hrast, češnja, javor, jesen itn.). Obenem pa boste izbirali med različnimi barvami, dimenzijami in vrstami kljuk/ročajev oziroma načini odpiranja. Ena od možnosti so denimo drsna notranja vrata.

drsna notranja vrata

Po meri izdelana notranja lesena vrata

Vsekakor je priporočljivo, da so notranja lesena vrata usklajena z opremo v vašem domu. Gre namreč za element, ki pomembno vpliva na estetiko prostorov. Najboljša rešitev je zato izdelava po meri, ki omogoča popolno prilagoditev lastnosti. Odločitev glede vrste lesa, barve in velikosti bo torej v celoti prepuščena vašim željam. Hkrati pa bo možno izbrati poljubno smer odpiranja, vrsto podbojev in tečajev ter tip furnirskih vložkov. Odločite se denimo lahko za izvedbo s skritimi podboji, pri kateri so aluminijasti profili vgrajeni v odprtino, nato pa zakriti z ometom.

Ne glede na izbrano kombinacijo lastnosti je nujno, da so za izdelavo uporabljeni resnično kakovostni materiali. Poleg tega pa je seveda treba poskrbeti za profesionalno montažo. Tako je nujno, da izberete izkušenega izvajalca, ki bo znal prisluhniti vašim željam in vam pomagati s strokovnim nasvetom. Nato pa bo poskrbel za precizno izdelavo in kakovostno montažo.

Notranja vrata s steklom – moderna rešitev

Zanimiva izbira so tudi notranja vrata s steklom, ki se kombinira z lesom. Steklo pokriva poljuben del površine, odvisno od vaših preferenc. Pri tem je mogoče izbirati med več vrstami stekla, na primer med lomljenim in kaljenim, ter med različnimi teksturami.

Na voljo je tako povsem transparentno kot teksturirano steklo, ki prepušča svetlobo, pri tem pa zagotovi več zasebnosti. Lesena vrata s steklom so moderna izbira, ki poskrbi za svetlejši, zračnejši dom, pri tem pa omogočajo zaščito pred hrupom iz sosednjih prostorov, ko je to potrebno.

Drsna notranja vrata vam prihranijo prostor

Notranja lesena vrata

Možnost prilagoditve smeri odpiranja je nedvomno zelo koristna, vendar to včasih ne zadostuje – še posebej pri manjših stanovanjih, pri katerih moramo misliti na to, kako čim bolje izkoristiti vsak kvadratni centimeter. V tovrstnih primerih se priporočajo drsna notranja vrata, ki omogočajo optimalen izkoristek prostora.

Seveda pa drsna izvedba ni smiselna samo zaradi pragmatičnih razlogov, tj. pomanjkanja prostora, ampak se mnogi zanjo odločijo izključno zaradi estetskih preferenc. Drsna različica se lahko po želji uporabi samo pri določenih prostorih, denimo med dnevno sobo in kuhinjo. Prostora bosta s tem precej bolj povezana, kar bo poskrbelo za učinek odprtosti. Vendar bo takrat, ko bo to potrebno, npr. med kuhanjem, še vedno možna pregrada med prostoroma, kar pomeni, da dobite najboljše iz obeh svetov.