vzmetnica cena
- Trendi

Cene vzmetnic dostopne kljub vrhunski kakovosti jogi ležišč

Cene vzmetnic kot odraz kakovosti?

 

Cene vzmetnic niso nujno povsem zanesljiv pokazatelj kakovosti. Vendar pa v osnovi velja, da je treba za nekoliko višjo kakovost poseči malce globlje v žep. Finančni vložek se bo nedvomno obrestoval. Navsezadnje prespimo kar približno eno tretjino svojega življenja.

Kakovost spanja pomembno vpliva na najrazličnejše vidike našega življenja, vključno z našim zdravjem. Pomanjkanje (kakovostnega) spanca, ki je pogosto vsaj deloma povezano z neustreznim ležiščem, namreč poveča tveganje za zdravstvene težave.

cene vzmetnic

Od česa so odvisne cene vzmetnic?

Koliko vas bo torej stala kakovostna vzmetnica? Cena je odvisna od različnih dejavnikov. Nanjo med drugim vplivajo:

  • tip jedra (žepkasto vzmetenje, šlarafijsko vzmetenje, penasto jedro …);
  • način izdelave (serijska ali ročna/butična);
  • število con;
  • dimenzije;
  • osnovni material za nadgradnjo vzmeti (HR-pena, spominska pena, naravni lateks, hladno pihana pena itn.);
  • material polnila za prevleko;
  • posebne prilagoditve (primerno za osebe z bolečinami v hrbtu, protialergijska zaščita ipd.).

Seveda morate pri tem upoštevati, da so naše potrebe vsaj deloma individualne, kar pomeni, da ne obstaja univerzalen odgovor na vprašanje, katera je najboljša vzmetnica. Cena, ki je zelo visoka, torej ne zagotavlja, da vam bo ležišče ustrezalo. Pomembno je, da natančno preučite različne možnosti in da poiščete kombinacijo lastnosti, ki bo skladna z vašimi preferencami oziroma morebitnimi težavami.

Pri izbiri je nedvomno izjemno pomembna ustrezna trdota. Če se težko odločite, razmislite o nakupu t. i. dvonivojske vzmetnice. Cene so sicer tu praviloma nekoliko višje, vendar morate upoštevati, da s tem pravzaprav dobite dve ležišči v enem, saj gre za jogi s tršo in mehkejšo stranjo. Posledično bo mogoče izbrati resnično optimalno trdoto za dani trenutek, prilagojeno vašim specifičnim težavam oz. trenutnim preferencam.

Kakovostne vzmetnice, cene pa zelo dostopne

Spalni studio je prava izbira za vse, ki vas zanima vrhunska vzmetnica. Cena je kljub izjemni kakovosti materialov in profesionalni izdelavi, ki temelji na bogatih izkušnjah, dostopna. Možne so poljubne kombinacije lastnosti. Med drugim boste lahko izbirali med žepkastim in šlarafijskim vzmetenjem. Slednje je še posebej priporočljivo za osebe s čezmerno telesno težo. Obenem se priporoča osebam, ki imajo raje malce trša ležišča. V poštev pa pride tudi v hotelskih sobah oziroma pri ležiščih, ki jih uporablja večje število ljudi in ki so tako nadpovprečno obremenjena.

Spalni studio ponuja pravo rešitev za najrazličnejše želje in potrebe. Med drugim se najde ustrezna rešitev za vse, ki vas mučijo težave s hrbtenico in/ali s kolki. Podobno pa velja za osebe, ki jim je ponoči pogosto vroče, in za vse, ki vas med spanjem rado zebe. Tako je zagotovljen izjemno kakovosten spanec, ki vsekakor odtehta cene vzmetnic.