nizkoenergijske montažne hiše
- Proizvodnja, Poslovanje

Nizkoenergijske hiše so montažne energijsko varčne hiše

Nizkoenergijske hiše: ko izbirate material za gradnjo, premislite o lesu

Nizkoenergijske hiše in skoraj nič energijske hiše so tudi v Sloveniji že nekaj časa edini sprejemljiv standard gradnje. Tudi pri nas namreč velja evropska direktiva o energetski učinkovitosti stavb. Ta zahteva, da je vsaka novogradnja grajena kot nizkoenergijska hiša. Takšnim standardom se ne morejo izogniti niti (nizkoenergijske) montažne hiše.

Energijsko varčna hiša mora upoštevati nekatere zakonitosti

nizkoenergijske hiše

Ko gradite nizkoenergijsko hišo oz. energijsko varčno hišo, morate pri tem upoštevati nekatere zakonitosti.

  • Energija, ki se v hiši uporablja, mora biti vsaj v 50% pridobljena iz obnovljivih virov energije, kot so energija sonca, vode, vetra itd..
  • Poskrbeti je potrebno za izjemno učinkovito ogrevanje hiše, saj poraba ne sme biti večja kot 25 kWh/m2a na leto.
  • Stavba mora biti energijsko učinkovita v praktično vseh pogledih.

Ena od dobrih alternativ za nizkoenergijsko hišo je tako nizkoenergijska hiša iz lesa. Takšne ponujajo v podjetju logHouse. Tako klasične lesene energijsko varčne hiše kot lesene nizkoenergijske montažne hiše.

Obojne so narejene iz visoko kakovostnega lesa in drugih ekološko neoporečnih materialov. Les pa je izredno prijazen, varčen in prilagodljiv material, zato je bivanje v leseni energijsko varčni hiši zelo prijetno.

energijsko varčna hiša

Nizkoenergijske (montažne) hiše iz lesa so dobra izbira

Če upoštevamo vse našteto, so nizkoenergijske (montažne) hiše iz lesa zelo dobra izbira. Hitro bodo namreč postavljene. V tiste, za katere bodo poskrbeli v podjetju logHouse, se boste lahko vselili že v borih petih mesecih. Les pa je tudi odličen toplotni in zvočni izolator, zato so lesene hiše zagotovo energijsko varčne hiše.

Lesene nizkoenergijske hiše so hkrati tudi potresno in požarno varne, zato boste z njimi imeli manj skrbi. Čeprav les na žalost gori, ognju podleže težje, kot nekateri drugi materiali, hkrati pa med gorenjem na ogrodju hiše nastaja zoglenela prevleka, ki jo delno zaščiti pred požarom. Kar se tiče potresne varnosti, pa so lesene nizkoenergijske montažne hiše in druge lesene nizkoenergijske hiše veliko lažje, kot hiše zgrajene iz drugih materialov, zato potres horizontalno nanje težje vpliva. Hkrati je les raztegljiv material in je zato bolj odporen na tresenje, ki ga povzroči potres.

Ravno zato, ker je les zelo prilagodljiv material, se bodo strokovnjaki iz podjetja logHouse lahko z zasnovo vaše nove hiše zelo približali vašim željam. Na voljo so standardne hiše, ki že imajo pripravljene predloge. Lahko pa se v podjetju oglasite tudi s svojim načrtom ali jim poveste svoje ideje. Z veseljem vam bodo pomagali zgraditi leseno nizkoenergijsko hišo, s katero boste zadovoljni.